Сървъра ми забива, каква е причината за това и как да отстраня проблема ?

Как да открия от къде идва проблема ?

Понякога е възможно вашия сървър да забия или да "крашне". Това може да се дължи на много причини, повечето от тях неизвестни. Счита се, че самата базова платформа е достатъчно стабилно така, че това да не се случва, но когато се добавят модове, плъгини и други добавки към вашия сървър то тогава е възможно именно една от тези добавки да е с грешно написан код от където да се чупи и самия сървър. В определени случаи добавката може да работи правилно, но да не е съвместима с други плъгини. За съжаление това няма как да се знае като в повечето случаи дори и сървър лога не ни предоставя информация за причината поради която е забил сървъра. Самите добавки не се разработват от нас и се добавят по заявки на потребители, ето защо ние не можем да носим отговорност при подобен проблем.

Ние сме разработили система която проверява сървъра през няколко минути и ако сървъра не върне отговор то тогава се рестартира системно.

Съществуват плъгини които са известни, че създават проблеми, но все пак се предлагат тъй като се използват масово от потребителите и в повечето случаи плъгина работи правилно. Всеки един плъгин за който знаем ще бъде отбелязан като такъв в неговото описание.

Как да разреша проблема ?

Най - напред Ви препоръчваме да прегледате вашия сървър лог, понякога е възможно проблема да идва от липсващ модел, звук или друг файл който да можете да замените и с това да разрешите проблема.

Възможно е там понякога да виждате грешка от определени плъгини, можете да опитате да ги деактивирате от вашия контролен панел, но това не е сигурно, че именно от там идва проблема поради който вашия сървър спира.

Ако все още не сте открили проблемния плъгин то тогава можете да опитайте с възвръщане на фабрични настройки от менюто за контрол във вашия контролен панел.

Следващата стъпка която трябва да предприемете ако и това не разреши вашия проблем е да деактивирате временно по няколко плъгина едновременно след което да проследите дали вашия сървър ще създава проблеми в следващите 12 - 24 часа. Ако сървъра продължи да създава проблеми то тогава опитайте със следващите няколко плъгина и така по метода на изключването ще откриете източника на проблема.

Ако сте опитал всичко това и сте сигурни, че проблема не е разрешен то тогава можете да се свържете с нас и да ни опишете подробно проблема с вашия сървър. Имайте предвид, че трябва да сте изпълнили горе посочените точки и да ни посочите вашия потребител, през какъв интервал от време се появява проблема, дали сървъра се рестартира автоматично след това и дали това се случва при определено действие в сървъра или е на случаен принцип.

беше ли полезен този отговор?

 Принтирай тази статия

Прочетете също

Онлайн радио в Counter-Strike сървър

Няма човек който да не обича музиката, ето защо ние решихме да направим вашето гейминг...

Какво представлява FTP и как да работим с него ?

  FTP е съкращение от File Transfer Protocol и, както показва названието, представлява протокол...

Как сървъра да използва само една карта?

Съществуват сървъри където се играе само една единствена карта, най - често това е de_dust2, но...

Основни сървърни команди

Всеки сървър може да изпълнява команди чрез RCON, чрез вашия контролен панел или чрез подходящите...

Рестарт на сървър без да сте се логнал в контролния панел

Тъй като голяма част от плъгините и модовете не се поддържат от авторите се случв понякога...

Powered by WHMCompleteSolution