Сървъра ми забива, каква е причината за това и как да отстраня проблема ?

Как да открия от къде идва проблема ?

Понякога е възможно вашия сървър да забия или да "крашне". Това може да се дължи на много причини, повечето от тях неизвестни. Счита се, че самата базова платформа е достатъчно стабилно така, че това да не се случва, но когато се добавят модове, плъгини и други добавки към вашия сървър то тогава е възможно именно една от тези добавки да е с грешно написан код от където да се чупи и самия сървър. В определени случаи добавката може да работи правилно, но да не е съвместима с други плъгини. За съжаление това няма как да се знае като в повечето случаи дори и сървър лога не ни предоставя информация за причината поради която е забил сървъра. Самите добавки не се разработват от нас и се добавят по заявки на потребители, ето защо ние не можем да носим отговорност при подобен проблем.

Ние сме разработили система която проверява сървъра през няколко минути и ако сървъра не върне отговор то тогава се рестартира системно.

Съществуват плъгини които са известни, че създават проблеми, но все пак се предлагат тъй като се използват масово от потребителите и в повечето случаи плъгина работи правилно. Всеки един плъгин за който знаем ще бъде отбелязан като такъв в неговото описание.

Как да разреша проблема ?

Най - напред Ви препоръчваме да прегледате вашия сървър лог, понякога е възможно проблема да идва от липсващ модел, звук или друг файл който да можете да замените и с това да разрешите проблема.

Възможно е там понякога да виждате грешка от определени плъгини, можете да опитате да ги деактивирате от вашия контролен панел, но това не е сигурно, че именно от там идва проблема поради който вашия сървър спира.

Ако все още не сте открили проблемния плъгин то тогава можете да опитайте с възвръщане на фабрични настройки от менюто за контрол във вашия контролен панел.

Следващата стъпка която трябва да предприемете ако и това не разреши вашия проблем е да деактивирате временно по няколко плъгина едновременно след което да проследите дали вашия сървър ще създава проблеми в следващите 12 - 24 часа. Ако сървъра продължи да създава проблеми то тогава опитайте със следващите няколко плъгина и така по метода на изключването ще откриете източника на проблема.

Ако сте опитал всичко това и сте сигурни, че проблема не е разрешен то тогава можете да се свържете с нас и да ни опишете подробно проблема с вашия сървър. Имайте предвид, че трябва да сте изпълнили горе посочените точки и да ни посочите вашия потребител, през какъв интервал от време се появява проблема, дали сървъра се рестартира автоматично след това и дали това се случва при определено действие в сървъра или е на случаен принцип.

беше ли полезен този отговор?

 Принтирай тази статия

Прочетете също

Основни сървърни команди

Всеки сървър може да изпълнява команди чрез RCON, чрез вашия контролен панел или чрез подходящите...

Запаметяване на команда при рестарт на сървър

При въвеждане на команда във вашия сървър, било то през rcon, amx_rcon или от контролния панел,...

Рестарт на сървър без да сте се логнал в контролния панел

Тъй като голяма част от плъгините и модовете не се поддържат от авторите се случв понякога...

Как сървъра да използва само една карта?

Съществуват сървъри където се играе само една единствена карта, най - често това е de_dust2, но...

Какво представлява FTP и как да работим с него ?

  FTP е съкращение от File Transfer Protocol и, както показва названието, представлява протокол...

Powered by WHMCompleteSolution